Carport financieren

Hoe kun je het beste je carport financieren? De carport is, net als de garage, ontworpen om de auto veilig te houden in alle weersomstandigheden. Sneeuw, regen, hagel of zelfs fel zonlicht kunnen de auto snel doen beschadigen. In een garage staat een auto veilig opgeborgen, maar vaak is een carport eigenlijk al voldoende om het in goede staat te houden.

De carport prijzen zijn bovendien een stuk aantrekkelijker dan die van een hele garage. Benieuwd wat een carport kost, en wat de verschillende opties zijn als je ervoor kiest een carport aan te laten bouwen?

Een carport heeft grote voordelen

Een carport lijkt minder bescherming te bieden dan een garage. Het kan niet veilig afgesloten worden, en de ruimte is niet verwarmd. Maar een carport heeft enkele grote voordelen ten opzichte van de garage. Meer luchtcirculatie voorkomt roestvorming, en een strategisch geplaatste carport kan ook gebruikt worden als terrasoverdekking. Het grootste voordeel ten opzichte van de garage is echter de kosten: die zijn namelijk een stuk lager. Een carport is vaak een simpele constructie: zo simpel zelfs dat je het soms zelf op kunt zetten. Daarmee bespaar je flink wat geld ten opzichte van een garage, terwijl je auto vrijwel even goed beschermd wordt tegen de elementen. De financiering hoef nog niet eens zoveel rente te kosten.

Wat kost de financiering van een carport?

De precieze prijs van een carport is afhankelijk van de grootte, het model, maar ook van de gebruikte materialen. De simpelste carport is geschikt voor één auto, en heeft een plat dak en wordt gemaakt van hout. Zo een model wordt soms al voor enkele honderden euro’s verkocht. Luxere carports, met meer uitgebreide opties en ruimte voor meerdere auto’s, kunnen behoorlijk prijzig zijn. Zelfs dan zijn de carport prijzen echter lager dan het aanbouwen van een hele garage. Ben je op zoek naar een goedkope en stijlvolle manier om je auto veilig te parkeren, dan is een carport een prima optie. Je kunt dus zelf betalen (met je spaargeld) of geld lenen en de financiering laten bekostigen vanuit een lening.

Back To Top